Ritam nereda
Božidarac, Beograd
15. mart 2013.

16. mart 2013.

 
 
 
  Ni izuzetno loše vreme nije sprečilo prave fanove grupe Ritam nereda da prisustvuju koncertu u Božidarcu.

Pre glavnih zvezda iz Novog Sada nastupili su bendovi Sink i Kolaps koji su dali fin šlagvort u dobro znan zvuk. Nove generacije kojima zaista treba dati podršku. Bend Sink predstavio se publici starim numerama i novim pevačem koji se sjajno uklopio i dao doprinos u izvođenju istih ali i jedne nove numere "Tvoj svet". Malo tvrdji zvuk ka hard koru pružili su članovi grupe Kolaps čiji uzor možemo naći u Agnostic frontu čije su obrade u sopstvenoj interpretaciji izveli poput "Gotta go", "For my family". Tu se našao i Boban koji je iz pozadine pružao podršku svojim zemljacima. Temperatura u sali je bila dosta visoka što se za onu napolju ne bi moglo reći, a tendencija naknadnog porasta je nastupila sa izlaskom Bobana, Mireta, Saleta i PJ-a, dobro poznate postave Ritma nereda.

Boban čovek pomalo zastrašujućeg izgleda, čudesne energije , uspeo je da publici dočara snažne emocije i prenese jasne poruke njegovih pesama. Tvrd i oštar zvuk je ono što je svojstveno ovom bendu.

Numerom "Elita" sa poslednjeg albuma Paralelni svet započeli su svoj nastup posle čega su publiku prošetali kroz gotovo sve albume izvodeći po par numera sa svakog.
Nizale su se: "Masa Kritična", "Zvuci bola", a zatim "Protiv svih", "Sećanja" i "Hiljade", "Ne", "Ajde", "Crno je sve", "10 godina", "Nebo", "Putem beznađa", "Heroj" uz vraćanje na jedan bis.



Stapanje publike sa bendom je bilo više nego očigledno, a to je ono što Ritam zaista ume da prenese. Jedina opaska bi bila da bi posećenost sigurno bila daleko veća da ih nisu omele vremenske prilike.


tekst & foto - Vesna nerić

 
 

koncerti


Denis & Denis
Mikser House Beograd
07.03.2013.




Josipa Lisac
Sava Centar
14.02.2013.




Rebel Star
My Buddy Moose
Dom omladine Beograda
09.02.2013.




Mark Eitzel Band
Stray Dogg

Dom omladine Beograda
03. februar 2013.




Avtomobili
Klub DOB-a
18. januar 2013.




Eyesburn
Dom omladine Beograda
29. decembar 2012.